Na šta se sve možete kladiti?

Uobičajeno pitanje je "Gde se mogu kladiti na Norvešku II ligu" ili "Koja kladionica ima rukomet u ponudi?". Kako je ova grana industrije sve veća ovakva pitanja će biti sve ređa. Kladionice sa malim brojem mečeva u ponudi će sigurno propasti. Kladioničari se klade na sve i svašta tako da je sve veći broj liga, mečeva i stvari i van sveta sporta u ponudi.

Klađenje na fudbal

Sve kladionice imaju u ponudi važnije Evropske lige. Engleska, Škotska, Španska, Nemačka, Italijanska, Francuska liga su sigurno prisutne kao i uglavnom sve zapadnoevropske lige. Kada otvarate nalog u online kladionici verovatno će Vas zanimati i nešto više od pomenutih liga. Neke kladionice nemaju istočnoevropske lige kao i druge lige skandinavskih zemalja. Skandinavske lige su veoma specifične jer se igraju u toku leta i jedino na njih se tada možete kladiti. U najmanju ruku trebalo bi imati mogućnost da se opkladite na primer na Italijansku Seriju B ili Englesku konferenciju. Ukoliko nema toga u ponudi potražite drugu kladionicu.

Kada se kladite na fudbal obratite pažnju na uobičajene greške. Najpre, pogledajte tradiciju. To je veoma važno u nekim ligama. Neki timovi jednostavno ne mogu da izgube pojedine mečeve. Takođe, klonite se derbi mečeva. Iako mislite da je Liverpul za klasu bolji od Evertona, morate uzeti u obzir da su to gradski rivali, i da će igrači na terenu učiniti sve kako ne bi izgubili ovaj meč. Najčešće su i kvote veće za ove mečeve.

Takođe obratite pažnju na tabelu posebno ako se bliži kraj prvenstva. Motivaija je ponekad presudna stvar a to određuje pozicija na tabeli. Ne retko ćete videti kako tim sa dna tabele porazi do nogu ekipu sa vrha. Najčešće je pametno izbegavati mečeve prvog i poslednjeg na tabeli.

Takođe obratite pažnju na atmosferu na stadionima i podršku navijača koju ima klub. Ovo se posebno odnosi na mečeve u Evro takmičenjima. Ponekad navijači naprave takvu atmosferu da domaći tim često odigra i preko svojih kvaliteta i dobije mnogo jači tim, pogotovo ukoliko predstoji i revanš meč.

Klađenje na tenis

Sve kladionice imaju ATP i WTA mečeve u ponudi. Ipak budite pažljivi sa tenisom.

Pre svega, tenis se igra gotovo tokom cele godine i mnogi igrači će izgubiti na nekom turniru kako bi stigli na sledeći... Pogledajte učinak nekog tenisera u odnosu na prošlu godinu ili je već u izvalčenju parova na turniru na drugom kontinentu.

Postoje indicije da su pojedini mečevi namešteni - tenis je ipak individualan sport i veoma je teško bilo šta dokazati. ATP ima dogovor sa pojedinim kaldionicama kako bi ih obaveštavali o ogromnim uplatama na pojedine mečeve. Novine nisu objavile imena ali se radi o teniserima iz vrha.

Takođe izbegavajte klađenje u prvom kolu teniskih turnira. na primer česta je pojava da pojedini slabiji igrači izgube nadu da će zabeležiti bolji uspeh kada im se na putu nađe neki izraziti favorit za osvajanje turnira.

Klađenje na košarku

NBA je najpopularnija i najjača košarkaška liga na svetu i zastupljena je u svim online kladionicama. Budite pažljivi prilkom klađenja na NBA ekipe. Najčešće sve ekipe zavise od jednog, dva ključna igrača i ukoliko je neko od njih kažnjen ili povređen to znatno umanjuje šansu neke ekipe da pobedi. U evropskim ligama domaći teren je znatno veća prednost nego u NBA zbog samog načina navijanja.

Ostali sportovi - klađenje na odbojku, rukomet...

Neke kladionice imaju kompletnu ponudu iz ovih sportova ali to nije najčešće slučaj. Možete očekivati u ponudi ove sportove kada je neki veliki događaj u pitanju kao na primer Svetsko prvenstvo ili Olimpijske igre.

Klađenje na boks, NFL, NHL...

Ovi sportovi su ponudi u Američkim kaldionicama poput fudbala u Evropskim. Ukoliko ste njihov ljubitelj Američke kladionice su pravo mesto za Vas.