Kako uplatiti novac u online kladionicu i kako isplatiti novac iz online kladionice?

Svaka online kladionica vam nudi više načina za uplatu novca na kladioničarski račun. Međutim, pre nego što uplatite novac na neku od online kladionica potrebno je da detaljno pročitate uputstva o uplati i isplati. Posebno je potrebno da obratite pažnju na eventualne provizije i opcije pri isplati novca. Mnoge kladionice omogućavaju isplatu novca samo na ona sredstva plaćanja sa kojih je izvršena i uplata. Takođe, ovde se pojavljuje problem provizija pri isplati. Neke kladionice dozvoljavaju neograničen broj besplatnih isplata, dok je kod drugih besplatna isplata moguća samo jedanput mesečno. Neke kladionice naplaćuju isplatu sredstava na bankovni račun, što naročito važi za zemlje nečlanice evropske unije.

Većina online kladionice pre uplate ili isplate zahtevaju da izvršite Vašu identifikaciju, koja je neophodna da bi se sprečile prevare. Sama identifikacija se uglavnom sastoji od slanja skenirane lične karte ili pasoša e-mailom odnosno faxom.

Ovde vam predstavljamo dostupne načine uplate i isplate novca u online kladionicama:

PROČITAJTE DETALJANE RECENZIJE NAJBOLJIH ONLINE KLADIONICA !!!

 

Debitne KarticeDebitna kartica je ona kartica s kojom možete trošiti tačno onoliko novca koliko imate na računu (na kartici) i za razliku od kreditnih kartica ne možete ići u minus. Debitnu karticu može dobiti svako ko u banci otvori devizni račun u željenoj valutu (preporuka EUR), nije neophodno da imate stalan posao ili bilo kakav drugi uslov. Jedini uslov je da budete punoletni.

 

Kreditne karticeKreditne kartice se mogu koristiti za uplatu u online kladionice, s tim što se isplata može izvršiti samo na Visa kreditne kartice. Najveća prednost kreditnih kartica je to što su - kreditne. Ne morate imati novac na računu da biste se kladili, već se možete kladiti na kredit, odnosno novac koga sada koristite za klađenje plaćate s računom od kartice sledeći mesec.

 

Skrill-MoneybookersSkrill/Moneybookers, popularno nazvan elektronski novčanik (e-wallet) je online servis za slanje i primanje novca na internetu, za sigurnu kupovinu putem interneta a najpopularniji je u online klađenju gde se najčešće koristi prilikom uplata i isplata u online kladionice. Slanje novca vrši se jednostavnim unošenjem svoje e-mail adrese.

 

NetellerNeteller je odličan online servis za jednostavan i siguran elektronski prenos novca na internetu, veoma je sličan Skrill/Moneybookersu, jer oba servisa rade na istom principu. U početku su bili vezani samo za američko tržište, sada su sve popularniji i u ostatku sveta. Neteller je odnedavno proširio svoje usluge i za korisnike iz država regiona.

 

Bankovni transferBankovni transfer (bankovna doznaka) je jedan od načina slanja i primanja novca širom sveta. Ovo je najsporiji i najkomplikovaniji način prebacivanja novca u online kladionicu. Uplata bankovnim transferom obično traje 3-5 radnih dana. Da bi mogli da koristite ovaj način uplate i isplate novca sa Vašeg kladioničarskog računa u nekoj od online kladionica morate imati devizni račun.

 

Click2payClick2Pay je svetski e-wallet koji Vam omogućava da prenosite sredstva koristeći mnogo različitih opcija. Na Vaš Click2Pay račun možete da uplatite sredstva koristeći kreditnu ili debitnu karticu. Kada poželite da platite putem interneta Click2Pay će automatski prebaciti željeni iznos na Vaš Click2Pay račun i kompletirati transfer. Plaćanje je moguće jedino uz Vaše korisničko ime i šifru ili Vaš PAN (lični broj računa).

 

ClickandBuyClickandBuy je još jedan u nizu elektronski novčanik (e-wallet) koji prihvata uplate na različite načine u zavisnosti od zemlje, uključujući: kreditne i debitne kartice (međunarodne i lokalne), online banking, telefonska naplata (sa Vašeg kućnog/mobilnog telefona) i druga lokalna rešenja za plaćanje. ClickandBuy je dostupan širom sveta.

 

UkashUkash je jednostavan i siguran način da uplatite u online kladionicu. Ukash je dizajniran za one koji žele da koriste keš vaučere umesto kreditne ili debitne kartice. Ukash vaučer se može kupiti za gotovinu u slobodnoj prodaji u više zemalja u svetu. Dobro poznata mesta prodaje uključuju: Paypoint u UK, prodavnice Primera u Holandiji, Correos i Telecor prodavnice u Španiji, Night and Day Presse u Belgiji, kiosci i benzinske pumpe širom Evrope.

 

PaysafecardPaysafecard je prepaid kartica (slična vaučeru, dopuni za mobilni telefon) koja služi za plaćanje preko interneta. Veoma je dobro prihvaćena od strane online kladionica. Popularna je postala zbog činjenice da njenim korišćenjem nije potrebno ostavljati na internetu bilo kakve podatke. Može se nabaviti samo u zemljama evropske unije (npr. Slovenija) u apoenima od 10, 25, 50 i 100 EUR.

 

WebMoneyWebMoney je elektronski novčanik koji vam omogućava da uplatite sredstva u online kladionicu. Postoji više različitih opcija kojima možete da uplatite sredstva na vaš WebMoney nalog. WebMoney ima izuzetno moćan hardver i softver i omogućava korisnicima da sprovode sigurne transakcije u realnom vremenu. Sve što je potrebno je da pokrenete “WB Keeper Light” i da dobijete WM identifikaciju.

 

Western UnionWestern Union Money Transfer je usluga primanja i slanja ekspres doznaka posredstvom američke kompanije Western Union koja omogućava najbrži način slanja novca širom sveta. Western Union je jedna od najstarijih svetskih kompanija sa tradicijom od 150 godina koja svoje usluge pruža u više od 185 zemalja, na više od 100.000 lokacija pa je to najveća mreža za prenos novca na svetu.

 

Korisnička podrška kod većine kladionica stoji vam na raspolaganju 0-24h tako da sa uplatama i isplatama ne bi trebalo da imate problema.