Šta je klađenje bez uslova?

Ako igrate singlove, zanima Vas ishod samo jednog meča. Kad se meč završi odmah Vam je poznato da li ste dobili ili izgubili. Kod klađenja sa više utakmica na tiketu svaka od njih mora proći kako bi Vaša uplata bila uspešna. Kladiti se bez uslova na više mečeva ima svojih prednosti i mana. Sami ćete se opredeliti za oblik klađenja koji je za Vas najboilji.

Prednosti klađenja bez uslova:

Glavna prednost ovakvog načina klađenja je mogućnost da zaradite veću svotu novca. Igrajući singlove da biste zaradili veliku svotu morate puno i uložiti dok kod više utakmica na tiketu imate mogućnost da puno zaradite samo sa 1€, ili čak i sa manje. Kako? Kada stavite više od jedne utakmice na tiket onda je Vaš dobitak jednak proizvodu uplate i kvota na sve utakmice.
Primer:
Uplatićemo 3€ na ovaj tiket:
Arsenal - Manchester United X na 3.00
Real Madrid - Barcelona 1 na 2.00
Roma - Juventus X na 3.00
Mogući dobitak je 3€ x 3.00 x 2.00 x 3.00 = 54€ (profit 51€)
   Kao što vidite dobitak je solidan s obzirom na ulog koji smo imali. Ako odigramo tri singla na iste ove utakmice 1€ x 3.00 + 1€ x 2.00 + 1€ x 3.00 = 8€ (profit 5€)
   Razlika je velika, ali je i rizik neuporedivo veći, jer ukoliko bar jedna utakmica ima loš ishod, izgubićete sve.

Mane klađenja bez uslova:

Pametnije je igrati singlove. Zašto? Jednostavno, glavni nedostatak uplate na više utakmica je preveliki rizik, i verovatnoća dobitka je vrlo mala. Kada igrate single imate 33% šanse za dobitak. Međutim ukoliko povežete nekoliko ovakvih utakmica na jedan tiket verovatnoća naglo opada. Tako na primer tiket sa dve utakmice ima svega 11% šansi da prođe, sa 3 utakmice manje od 4% verovatnoće da će biti uspešan.