Azijski Hendikep

Šta je Azijski hendikep i kako se igra?

Hendikep znači da je jednom timu pre meča data prednost, tako da imaju prednost od 1/4, 1/2, 3/4, 1 gola i td. Najbolji način za igranje singla je azijski hendikep koji je prisutan u svim svetski poznatim kladionicama pa ćete osim nešto većih kvota imati i bolju šansu za zaradom. U Azijskom Hendikepu su moguća samo dva ishoda, pobeda domaćeg ili gostujućeg tima. Na taj način Azijski Hendikep opklade isključuju mogućnost nerešenog rezultata. Vaša šansa za dobitkom se povećava sa 33% na 50%. Što je veća razlika u mogućnostima timova u susretu, to je veća i razlika u golovima koju očekujete u pobedi favorita pa će i hendikep biti veći. Autsajderi će tako imati početnu prednost, hendikep (npr. od 0.5, 1 gola itd.) na favorita. Favorit mora premašiti dati hendikep, koji će biti oduzet od konačnog rezultata. Hendikep za favorita ima predznak minus (-). Budući autsajder ima početnu prednost, hendikep će biti dodat na konačan rezultat. Hendikep za autsajdera ima predznak plus (+).

PRIMERI AZIJSKOG HENDIKEPA:

Azijski hendikep 0:0

Ovo označava da u meču nema favorita. Ovakav hendikep je poznat i kao draw no bet tj. nerešen ishod poništava opkladu. Ova opklada se pojavljuje kada su ekipe izjednačene.

 

Crvena Zvezda - Partizan 0:0 Pobeda domaćina
Kvota - 1.95
Pobeda gosta
Kvota - 2.00
Konačan ishod Klađenje na Crvenu Zvezdu Klađenje na Partizan
Svaka pobeda domaćina Ulog x 1.95 = Dobitak Gubitak uloga
Nerešen ishod Ulog nazad Ulog nazad
Svaka pobeda gosta Gubitak uloga Ulog x 2.00 = Dobitak

 

Znači, ako ste se kladili na Crvenu Zvezdu i ona pobedi (bilo kojim rezultatom) dobijate opkladu (Ulog x kvota = Dobitak), a ako pobedi Partizan gubite opkladu. A ako ste se kladili na Partizan i on pobedi (bilo kojim rezultatom) dobijate opkladu (Ulog x kvota = Dobitak), a ako pobedi Crvenu Zvezda gubite opkladu. Ako se utakmica završi nerešenim rezultatom, dobijate ulog nazad (tj. poništava se opklada).

Azijski hendikep 0:1/4

Ovo označava da Hajduk ima prednost od 1/4 gola na startu meča. Pobeda bilo kog tima na koga ste se kladili donosi zaradu a ako bude nerešeno, onda ako ste se kladili na Dinamo gubite polovinu uloga a ako ste se kladili na Hajduk dobijate polovinu uloga x kvota. Ako se meč završi nerešeno a kladili ste se na Dinamo dobićete polovinu svog uloga nazad. A ako ste se kladili na Hajduk a rezultat bude nerešen dobićete polovinu mogućeg dobitka. Ova opklada se pojavljuje kada je jedna od ekipa blagi favorit. Ovo je najbolji način za klađenje gde je procenat gubitka sveden na najmanju moguću meru.

 

Dinamo - Hajduk 0:1/4 Pobeda domaćina
Kvota - 1.95
Pobeda gosta
Kvota - 2.00
Konačan ishod Klađenje na Dinamo Klađenje na Hajduk
Svaka pobeda domaćina Ulog x 1.95 = Dobitak Gubitak uloga
Nerešen ishod Ulog x 0.5 Ulog x 0.5 x 2.00 + ulog x 0.5
Svaka pobeda gosta Gubitak uloga Ulog x 2.00 = Dobitak

 

Znači, ako ste se kladili na Dinamo i on pobedi (bilo kojim rezultatom) dobijate opkladu (Ulog x kvota = Dobitak), a ako pobedi Hajduk gubite opkladu. A ako ste se kladili na Hajduk i on pobedi (bilo kojim rezultatom) dobijate opkladu (Ulog x kvota = Dobitak), a ako pobedi Dinamo gubite opkladu. Ako se utakmica završi nerešenim rezultatom, a kladili ste se na Dinamo dobijate pola uloga nazad, a ako ste se kladili na Hajduk dobijate Ulog x 0.5 x kvota + ulog x 0.5.

Azijski hendikep 0:1/2

Ovo označava da Sarajevo ima prednost od 1/2 gola na startu meča. Ovakav hendikep je poznat i kao dupla šansa. Mogućnost nerešenog rezultata je isključena, možete dobiti ili izgubiti opkladu. Pobeda bilo kog tima na koga ste se kladili donosi zaradu (ulog x kvota) a ako bude nerešeno onda ako ste se kladili na Sarajevo gubite opkladu, a ako ste se kladili na Željezničar dobijate opkladu (ulog x kvota). Ova opklada se pojavljuje kada je jednaka verovatnoća pobede jedne ekipe kao i nerešeno ili pobeda druge ekipe.

 

Sarajevo - Željezničar 0:1/2 Pobeda domaćina
Kvota - 1.95
Pobeda gosta
Kvota - 2.00
Konačan ishod Klađenje na Sarajevo Klađenje na Željezničar
Svaka pobeda domaćina Ulog x 1.95 = Dobitak Gubitak uloga
Nerešen ishod Gubitak uloga Ulog x 2.00 = Dobitak
Svaka pobeda gosta Gubitak uloga Ulog x 2.00 = Dobitak

 

Znači, ako ste se kladili na Sarajevo i ono pobedi (bilo kojim rezultatom) dobijate opkladu (Ulog x kvota = Dobitak), a ako pobedi Željezničar gubite opkladu. A ako ste se kladili na Željezničar i on pobedi (bilo kojim rezultatom) dobijate opkladu (Ulog x kvota = Dobitak), a ako pobedi Sarajevo gubite opkladu. Ako se utakmica završi nerešenim rezultatom, a kladili ste se na Sarajevo gubite opkladu, a ako ste se kladili na Željezničar dobijate opkladu (Ulog x kvota).

Azijski hendikep 0:3/4

Ovo označava da Barselona ima prednost od 3/4 gola na startu meča. Ako favorit pobedi sa jednim golom razlike, onda ćete ili dobiti polovinu od mogućeg dobitka ili izgubiti polovinu uloga. Ako favorit pobedi sa 2 ili više gola razlike dobijate opkladu (ulog x kvota). Ako se kladite na autsajdera i on pobedi ili odigra nerešeno dobijate opkladu (ulog x kvota). Ovakav hendikep se pojavljuje kod utakmica sa koeficijentom na favorita ~ 1.70.

 

Real Madrid - Barselona 0:3/4 Pobeda domaćina
Kvota - 1.95
Pobeda gosta
Kvota - 2.00
Konačan ishod Klađenje na Real Madrid Klađenje na Barselonu
Pobeda domaćina sa 1 golom razlike Ulog x 0.5 x 1.95 + ulog x 0.5 ulog x 0.5
Pobeda domaćina sa 2 ili više golova razlike Ulog x 1.95 Gubitak uloga
Nerešen ishod Gubitak uloga Ulog x 2.00 = Dobitak
Svaka pobeda gosta Gubitak uloga Ulog x 2.00 = Dobitak

 

Znači, ako ste se kladili na Real Madrid i on pobedi sa 2 ili više gola razlike dobijate opkladu (Ulog x kvota = Dobitak), ako pobedi sa jednim golom razlike dobijate polovinu mogućeg dobitka (Ulog x 0.5 x kvota + ulog x 0.5), a ako odigra nerešeno ili izgubi gubite opkladu. A ako ste se kladili na Barselonu i ona odigra nerešeno ili pobedi (bilo kojim rezultatom) dobijate opkladu (Ulog x kvota = Dobitak). Ako Barselona izgubi sa jednim golom razlike vraća vam se polovina uloga, ako izgubi sa 2 ili više gola razlike onda gubite opkladu.

Azijski hendikep 0:1

Ovo označava da Juventus ima prednost od 1 gola na startu meča. Ako favorit pobedi sa jednim golom razlike, onda ćete dobiti ulog nazad. Ako favorit pobedi sa 2 ili više gola razlike dobijate opkladu (ulog x kvota). A ako favorit izgubi ili odigra nerešeno onda gubite opkladu. Ako se kladite na autsajdera i on izgubi sa 2 ili više gola razlike, gubite opkladu, a ako izgubi sa jednim golom razlike dobijate ulog nazad. A ako odigra nerešeno ili pobedi dobijate opkladu (ulog x kvota).

 

Inter - Juventus 0:1 Pobeda domaćina
Kvota - 1.95
Pobeda gosta
Kvota - 2.00
Konačan ishod Klađenje na Inter Klađenje na Juventus
Pobeda domaćina sa 1 golom razlike Ulog Ulog
Pobeda domaćina sa 2 ili više golova razlike Ulog x 1.95 Gubitak uloga
Nerešen ishod Gubitak uloga Ulog x 2.00 = Dobitak
Svaka pobeda gosta Gubitak uloga Ulog x 2.00 = Dobitak

 

Znači, ako ste se kladili na Inter i on pobedi sa 2 ili više gola razlike dobijate opkladu (Ulog x kvota = Dobitak), ako pobedi sa jednim golom razlike dobijate ulog nazad. A ako odigra nerešeno ili izgubi gubite opkladu. A ako ste se kladili na Juventus i on odigra nerešeno ili pobedi (bilo kojim rezultatom) dobijate opkladu (Ulog x kvota = Dobitak). Ako Juventus izgubi sa jednim golom razlike vraća vam se ulog, ako izgubi sa 2 ili više gola razlike onda gubite opkladu.

Azijski hendikep 0:1 1/4

Ovo označava da Verder ima prednost od 1 1/4 gola na startu meča. Ako favorit pobedi sa jednim golom razlike, onda ćete dobiti polovinu uloga nazad. Ako favorit pobedi sa 2 ili više gola razlike dobijate opkladu (ulog x kvota). A ako favorit izgubi ili odigra nerešeno onda gubite opkladu. Ako se kladite na autsajdera i on izgubi sa 2 ili više gola razlike, gubite opkladu, a ako izgubi sa jednim golom razlike dobijate ulog x 0.5 x kvota + ulog x 0.5. A ako odigra nerešeno ili pobedi dobijate opkladu (ulog x kvota).

 

Bajern - Verder 0:1 1/4 Pobeda domaćina
Kvota - 1.95
Pobeda gosta
Kvota - 2.00
Konačan ishod Klađenje na Bajern Klađenje na Verder
Pobeda domaćina sa 1 golom razlike Ulog x 0.5 Ulog x 0.5 x 2.00 + ulog x 0.5
Pobeda domaćina sa 2 ili više golova razlike Ulog x 1.95 Gubitak uloga
Nerešen ishod Gubitak uloga Ulog x 2.00 = Dobitak
Svaka pobeda gosta Gubitak uloga Ulog x 2.00 = Dobitak

 

Znači, ako ste se kladili na Bajern i on pobedi sa 2 ili više gola razlike dobijate opkladu (Ulog x kvota = Dobitak), ako pobedi sa jednim golom razlike dobijate polovinu uloga nazad. A ako odigra nerešeno ili izgubi gubite opkladu. A ako ste se kladili na Verder i on odigra nerešeno ili pobedi (bilo kojim rezultatom) dobijate opkladu (Ulog x kvota = Dobitak). Ako Verder izgubi sa jednim golom razlike dobijate ulog x 0.5 x kvota + ulog x 0.5., ako izgubi sa 2 ili više gola razlike onda gubite opkladu.

Nekad hendikep jednog gola nije dovoljan pa kladionce dodaju još jedan hendikep. Da biste dobili opkladu potrebno je proći oba hednikepa.